Hyr ut ditt boende under VM

Agility-VM i Kristianstad genomförs 4-10 oktober 2018. Efterfrågan på boende i centrala Kristianstad är förstås störst men många söker också boende utanför stan. I första hand söker vi boenden som tillåter hund. Vi räknar med att många tillresta gäster också passar på att själva tävla i Sverige varför vi önskar att man öppnar upp även för hundarna.. Därför har vi skapat upp en möjlighet att hyra ut privatboende med hjälp av ett företag som heter Nordic Travel. 

Hur gör jag för att hyra ut?

Vill du lägga upp ditt boende för uthyrning kommer du igång via den här länken.

Du börjar först med att ange följande:

  • Typ av boende (hus, lokal, husvagn, båt i gästhamnen, lägenhet, etc)
  • Hur många bäddar ditt boende har
  • Var någonstans ditt boende finns
  • Bor du i hyresrätt, tänk på att du behöver ansöka om tillstånd hos din hyresvärd för att få samtycke till att hyra ut i andra hand.

När du lagt in dessa uppgifter kommer du automatiskt vidare till ett steg där du skapar ett konto hos Agility-VMs boendeförmedlingspartner Alloggio, såvida du inte redan har ett konto. Därefter kan du lägg a upp ditt boende genom att följa stegen i guiden. Tänk på att ange en lämplig uthyrningsperiod för ditt objekt. Kom också ihåg att lägga in bilder En bild säger mer än tusen ord. Det tar två arbetsdagar innan objektet syns Agility-VMs bokningsportal.

 Du kan enkelt hantera flera olika boenden samtidigt från samma konto. Om du redan har ett konto hos Alloggio, eller vill göra ändringar i ett objekt som du har börjat på tidigare loggar du in här länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Behöver du hjälp med att registrera dig eller med att lägga upp ditt objekt på webben, kontakta support@nordictravel.se eller ring +46 (0)8–409 064 08.

Bästa tipsen för att få sitt boende uthyrt

Erbjud ett rimligt hyrespris.

Ett riktmärke för uthyraren är för en normal lägenhet (4-6 bäddar) i centrala Kristianstad 7 000 kr/vecka och för en villa 9 000 kr/vecka.

Tänk på att det till ditt pris adderas ett påslag enligt förmedlingsavtalet. Det är det priset som sedan visas på webben till hyrestagarna.

 

Var flexibel med ankomstdagar och uthyrningsperiod

 De allra flesta av VMs besökare anländer senast på onsdag 3/10 2018 och reser hem måndag den 8/10.

Många vill dock gärna vara på plats några dagar före, och ibland efter. Har du möjlighet att vara flexibel ökar det chansen att få uthyrt. Dessutom kan du tjäna några extra kronor på det.

Ett tips är därför att öppna upp för uthyrning av nätter hellre än hela veckor. Det ställer du in när du registrerar ditt boende.

 

Försäkring

OBS! Tänk på att du själv behöver lösa försäkringsfrågan om det handlar om boenden utan privat hemförsäkring.

 

Skriv en tydlig beskrivning om ditt objekt

Kom ihåg att du aldrig har något att förlora på att annonsera.  Var bara tydlig med vad det är du erbjuder. Det underlättar både för dig som uthyrare och för hyrestagaren. Gör tydligt klart hur många personer det finns plats för. Bilder ökar också chanserna att få uthyrt markant.

Är du osäker, titta gärna på andra objekt som ligger ute för uthyrning.

 

Se till att prisangivelsen blir rätt

När du lägger in priset per natt för ett boende ska du ange det totala priset per natt, inte per natt och person.

Nästa nyhet

VM-pannband

Våra huvudsponsorer