Nordiska mästerskapen

Den 11-13 augusti genomförs de Nordiska Mästerskapen i agility i Stockholms Hundsportcentrum i Upplands Väsby. Domare är Andreas Silfverberg (Sverige) och Veronica Herendy (Ungern).
Tävlingen beräknas pågå mellan cirka 9-17.30 på lördag och 8-14 på söndag.
Nordiska mästerskapen är ett samarbete mellan de Nordiska kennelklubbarna och det är alltså SKK som bjuder in till tävlingen. NM styrs av ett eget regelverk för hur det ska genomföras i allt från hur inbjudan ska skickas ut till avslutande ceremoni.
De nordiska länderna Finland, Sverige, Danmark och Norge gör upp om medaljerna i 3 individuella lopp samt i 2 laglopp. Lagen består av 5 deltagare där enbart 3 resultat räknas. 30 ekipage från varje land deltar förutom förra årets vinnare som är direktkvalade till tävlingen.
Mer detaljer om NM hittar du i PM på landslagssidan.
Ni är varmt välkomna som publik men vi vill informera om att hallen inte har någon läktare och att man får ta med egen stol som kan användas i mån av plats.
I dagsläget har vi tyvärr inte lyckats hitta någon som kan ta på sig livesändning av tävlingen.
Så här kommer samtidigt ett upprop till er alla om det är någon som kan hjälpa till och se till att NM kan ses av alla som så önskar även om de inte är på plats i Stockholm.
Hör gärna av dig till kansli@sagik.se i så fall.

Föregående nyhet

Allt om NM

Våra huvudsponsorer