Lena Holmqvist

Namn: Lena Holmqvist

Post i styrelsen: Suppleant och sekreterare

Ansvarsområde i SAgiK:

Tidigare erfarenhet av föreningsliv eller styrelsearbete: Har suttit i styrelser i ett flertal föreningar, inte bara hundrelaterade, både som ledamot, kassör och sekreterare. Jag är också tävlingsledare. Min styrka är nog att jag är ganska ordningsam, ordpolis och vill alla väl. Mina brister är framförallt att jag har lätt för att avbryta folk….och pratar för mycket.

Hjärtefråga inom agility: Jag tycker det är en spännande framtid vi går till mötes. VM i Sverige, nya klassindelningen, agilityn som sport- hur kommer den att utvecklas? Elit kontra amatörer? Finns mycket att fundera på.

Hund: Är inne på tredje borderterriern, tävlar med två, en i klass 1 och en i klass 3 med varierande framgång. Men vi har kul tillsammans och de är för mig det viktigaste.

Fastnade för agility: Jag är född och uppvuxen i Skåne men sedan 1988 boendes i Luleå. Känner mig varken som skåning eller norrbottning,så är nog något mitt emellan. Förflutet som hästtjej  och tävlade mycket både med ponny och stor häst. Har haft hund större delen av mitt liv. Skaffade första borderterriern 2004. Hängde med ett par klubbkompisar till ridhuset en kväll för att prova på agility. Fastnade direkt, såg flera likheter med hästhoppning, att klara av en hinderbana med så lite fel som möjligt och helst snabbaste tiden.

Jag önskar att min hund kunde det här kommandot: