Lisa Härdne

Namn: Lisa Härdne

Post i styrelsen: Suppleant

Ansvarsområde i SAgiK: Kommunikation och sociala medier, är sammankallande i informationskommittén

Hjärtefråga inom agility: Flera! Brinner för XS, “agility för alla” och klimat- och kommunikationsfrågor oss agilityentusiaster emellan – främst på sociala medier och tävlingsplatser. Tycker även att utvecklingen av SAgiKtävling har hög prio och piloten med företag som tävlingsarrangörer är väldigt spännande.

Tidigare erfarenhet av föreningsliv eller styrelsearbete: Har suttit i ungdomssektioner och styrelser för ridklubbar sedan början av 2000-talet. Bytte hästsport mot hundsport under 2011 och har varit engagerad högt och lågt sedan dess, från rasklubbens medlemstidning till ordförande i lokal kennelklubb.

Hundar: Dvärgpinschrarna Billy (född 2009) och Ivan (född 2010). Drömmer om en fräsig pudel så småningom.

Fastnade för agility: Det var inte så svårt att titta snegla på agility efter många år i en hoppsadel. Jag fastnade för att Billy var så otroligt glad och taggad på agilitybanan, och vi hade jätteroligt tillsammans från första kurstillfället på Hammarö BK under hösten 2011. Eftersom vi båda gillar sånt som är roligt så blev vi snabbt fast. Ivan har mest varit med som maskot, men sedan XS infördes får han vara med och tävla.

Jag önskar att min hund kunde det här kommandot: Tyst!