Mija Jansson

Post i styrelsen: Ledamot

Ansvarsområde i SAgiK: Utbildning

Hjärtefråga inom agility: Demokrati

Tidigare erfarenhet av föreningsliv eller styrelsearbete: I hunderiet sedan tidigt 90-tal. Bland annat i Sveriges Hundungdoms centralstyrelse Ungdomsrådet och i Svenska Brukshundsklubbens Centrala Agilitysektor, bägge organisationerna tidigare huvudmän för agility.

Hundar: Rasken, kelpie, 11 år, välmeriterat agilitygeni. Fjant, BC, 4 år, söt och lovande.

Fastnade för agility: Jag fastnade tidigt för hundträning och då främst bruksarbete, men den härligaste gemenskapen fann jag inom agilityn och det var vad jag fastnade för. Bra hundträning ger mig fortfarande rysningar – och sådan finns det gott om i agilityn!

Jag önskar att min hund kunde det här kommandot: Fjant är döpt efter trolltyget i tomteskogen: – Var är Fjant?
Det skulle vara jättebra om han uppmärksammade “kom hit” lite oftare.