Sven Åfeldt

Jag träffade på agility första gången 1988 då jag fick se ett inslag på TV. Tyckte att detta kunde vara något i framtiden för min då första valp som var två månader.

Började en nybörjarkurs året därpå för att bli så intresserad att jag utbildade mig till instruktör, tävlingsledare och domare. Var ute och tävlade i mindre sammanhang under ca 10 år, men har på grund av olika orsaker inte fortsatt med tävlandet utan varit mest aktiv som domare.

Inom föreningslivet har jag under många år varit verksam inom fackföreningsrörelsen som ledamot av klubb- och distriktsstyrelse. Inom hundvärlden har jag sedan 1991 varit medlem av Strängnäs Lokala Kennelklubbs styrelse såsom ordförande, vice ordförande och kassör. Jag har också under några år varit sekreterare i Södermanlands Kennelklubb. Har dessutom varit och är fortfarande behjälplig några hundklubbar såsom revisor och ekonomisk konsult.

Jag är också sedan ett par år tillbaka kassör i Strängnäs Civilförsvarsförening samt sekreterare i distriktet.

Jag bor sedan drygt 30 år i Strängnäs tillsammans med min fru och för närvarande två hundar. Vi har alltid haft bearded collie av någon konstig anledning.

Min målsättning med bildandet av en svensk agilityklubb är att så långt jag kan se till att alla som är intresserade av “sporten” skall ha samma möjligheter att kunna påverka dess framtid.

sven