Privata hundhallar får arrangera officiella agilitytävlingar

SKK står inför en organisationsförändring där de bland annat arbetar för att vi ska få en hundorganisation öppen för alla hundar och alla former av hundverksamheter.

Tanken är bland annat att öppna upp för fler privata arrangörer och Svenska Agilityklubben har blivit tillfrågad om att delta i ett pilotförsök via ett antal privata hundhallar under 2017.

De privata hallarna erbjuds att ingå ett avtal med Svenska Agilityklubben där de förbinder sig att följa SKKs stadgar och regler såväl vad gäller tävlingsverksamhet som policy för agilitytävlingar.

I gengäld äger de rätt att arrangera såväl officiella som inofficiella tävlingar på samma villkor som andra SKK-anslutna klubbar och verksamheter. De förbinder sig enligt avtalet till att använda auktoriserade domare vid officiella tävlingar och vid inofficiella tävlingar är valet fritt precis som för anslutna klubbar. De förbinder sig också till att ansöka och arrangera tävlingar via SAgiK-tävling samt betala samma avgifter som andra arrangörer av agility.

Svenska Agilityklubben har tillfrågat en handfull hallar med spridning i landet och just nu är avtal slutet med Nutroline Arena i Skåne, Lerviks Hundhall i Värmland och Hundvis i Norrbotten.

Vi kommer att uppdatera listan när fler har skrivit under.

Vi hälsar er välkomna som arrangörer under 2017!

Våra huvudsponsorer