SAgiK Tävling för arrangör

Sedan 2016 är SAgiK Tävling agilityns eget tävlingssystem. Systemet är under utveckling, vid eventuella problem kontakta SAgiKs supportgrupp. Vi har listat ett antal kända problem här.

ARRANGÖRSKONTO

Som arrangör måste man se till att arrangörskontot på SAgiK-tävling alltid är uppdaterat med aktuella värden på pg/bg och mailadress. Det förstnämnda är viktigt för att pengarna ska utbetalas till rätt ställe.

LÄGGA TILL KLASSER PÅ EN REDAN GODKÄND TÄVLING

Du kan inte själv lägga till klasser på en redan godkänd tävling. Skicka ett mejl till tavling@sagik.se så hjälper vi dig att fixa det.

BERÄKNA MERITER OCH VERIFIERA

När man som arrangör ska skicka in sin tävling till SAgiK måste man ha lagt in domare och tävlingsledare på alla lopp, sedan beräknat meriter och därefter verifierar man alla tävlingsklasser.

CERT

Är det klass 3 skall eventuellt cert delas ut. Man gör det genom att i resultatlistan klicka på den hund som ska ha cert och kryssa i en liten ruta. Därefter kan man verifiera klassen och veta att certifikatet finns med till SKKs hunddata.

GÅR INTE ATT VERIFIERA TÄVLINGSDAGEN

I de fall det inte går att verifiera tävlingsdagen beror det med största sannolikhet på att inte alla lopp är verifierade eller att man missat lägga in domare/tävlingsledare på något lopp.

SKICKA IN TÄVLINGEN TILL SAgiK

När tävlingsdagen är verifierad är det dags att skicka in tävlingen till SAgiK. I och med att man gör det går även resultaten till SKKs hunddata. Har man missat lägga till ett cert blir det merjobb för både SKK och tävlingsledaren. Att klicka i cert på en redan inskickad resultatlista ger bara ett cert som syns i resultatlistan, det kommer aldrig fram till SKK.

EKONOMI

När tävlingen är inskickad kommer direkt en information om ekonomin för tävlingen. Efter några dagar/en vecka kommer pengarna in på klubbens konto. Avgifter för systemet är dragna, SKK skickar senare en räkning på stambokföringsavgiften som är en summa per hund, inte per start.

ATT ARRANGERA CUP ELLER MÄSTERSKAP

den här sidan finns en guide för hur du ska göra om du arrangerar en cup eller ett mästerskap och vad som är skillnaden mellan dessa i tävlingssystemet.

Intruktionsfilm “ansöka om tävling”

 

Under Nyheter postar vi kontinuerliga uppdateringar/information om SAgiK Tävling. Den informationen hittar du lätt genom att filtrera nyheterna så att du endast ser de som gäller för SAgiK Tävling.