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Svenska Agilityklubben 

 
 
Angående: Förtydligande avseende övergångsregler för Agility championat 
 

Med anledning av den regeländring som har trätt ikraft från och med 2017-01-01, att 
krav på godkänd testikelstatus har tagits bort för att erhålla championat i de allmänna 
hundsporterna, har övergångsregler fastställts för redan befintliga championat. 
 
Svenska Agilityklubben /SAgiK har nu inkommit till SKK med två följdfrågor avseende 
Svenskt agilitychampionat (SE AgCh) samt Svenskt agilitychampionat hopp  
(SE Ag(hopp)Ch); 
 

1. Stämmer det att hund som tidigare har 3 certifikatresultat men saknar 
testikelintyg endast behöver nolla ett lopp i klass 3, inte ta ytterligare ett 
certifikat? 

 
2. Hur fungerar övergångsreglerna för de hundar som hunnit ta 1 eller 2 

certifikatresultat, måste de ta 3 nya cert eller kan de kombinera 
certifikatresultat och cert när de sedan ska ansöka om championat? 

 
 
VU i SKKs Prov och tävlingskommitté /PtK har tagit del av SAgiKs följdfrågor och gör 
följande förtydligande; 
 
Fråga 1.  Ja, det är korrekt. Det resultatet ska vara erhållet efter 2016-12-31. 
 
Fråga 2.  Nej, dessa hundar kan med resultat erhållet efter 2016-12-31 

antingen:  
kombinera 2 certifikatresultat med 1 certifikat  
eller  
kombinera 1 certifikatresultat med 2 certifikat. 

 
 
Med vänlig hälsning 
Svenska Kennelklubben  
Prov och tävlingskommittén 

 

Brith Andersson 
eu 


