Rapport från NM

2017 års Nordiska mästerskap avgjordes i Stockholms hundsportcentrum i Upplands Väsby och det blev en framgångsrik helg för Sverige med både lagmedaljer och individuella medaljer. Här hittar du resultatlistorna.
Veronica Herendy från Ungern bjöd på tekniska, fartiga och långa banor som tog musten ur de flesta förare under lördagens varma och fuktiga tävling. Som en av veterinärerna lite skämtsamt sa; ” Ni behöver inte en veterinär till hundarna, ni behöver en läkare till förarna”.
Då antalet ekipage som får delta är fördubblat sedan ett par år tillbaka provar agilitykommittén för NKU (Nordisk kennel union) att låta värdlandets domare rita och döma en hoppbana. Värdlandets (alltså Sveriges) domare var i år Andreas Silfverberg som bjöd på en härligt utmanande hoppbana.
Vi vill utbringa ett rungande hurra och grattis för Sveriges alla medaljörer samt rikta ett varmt tack till våra landslagsledare Pär Tangfelt och Jeanette Johansson för att de leder vårt landslag genom mästerskapen. Tack även till Jonas Erlandsson som tävlingsledare och tusenfalt varma tack till Uppsala Hundvänners lokala kennelklubb som ställde upp med en funktionärsstab under hela helgen. Fantastiskt bra jobbat av er alla!
Sist men inte minst ett extra varmt tack till våra sponsorer som förgyllde prisbordet till att bli något alldeles extra i NM-sammanhang.
Presentkort och agilitykoppel i samtliga storlekar i olika färger från Out-n-out Sweden, Top Pet skänkte specialdesignade kampbollar och de populära godisbörsarna, foder från Acana och 10 000 kronor i presentcheckar från Agria.
Tack alla!

Föregående nyhet

Innan du ansöker om tävling

Våra huvudsponsorer