SAgiK Tävling ser dagens ljus

Den 25 november kommer vi, om allt går som vi tänkt oss, att släppa en första version av SAgiK Tävling. Vi har sedan mitten av juni jobbat stenhårt för att komma i mål med ett system som kan användas som tävlingssystem från den 1 januari 2016. Det är en hel del utveckling kvar till dess att man kan säga att programmet är klart, men för de tävlingar som sker i början på januari skall kunna genomföras måste anmälan öppna i god tid innan. Därför släpper vi nu en första version som innebär att ni kan:

  • Skapa Konto
  • Registrera Förare
  • Registrera Hundar
  • Skapa Ekipage
  • Lägga anmälningar i kundkorgen
  • Betala för tävlingar

Dessa delar har testats av oss och av flitiga frivilliga från SAgiK under några veckors tid nu och vi har rättat en hel del fel och brister, men det vore förmätet av mig att säga att det är felfritt. En del saker har vi ännu inte hunnit fixa till fullo. T ex finns det brister i uppläggningen av bilder på förare och hundar samt att urvalet av tävlingar kan bli bättre. Det finns säkert också brister och buggar vi ännu inte hittat. Men systemet känns ändå så pass stabilt att vi vågar släppa en första release redan nu. En viktig sida som saknas och som inte kommer vara klar till första releasen är ”Mina Starter”, en sida där ni kommer kunna se era kommande starter. Den kommer att implementeras inom kort och kommer att finnas på sidan i god tid före första tävlingen.

SAgiK har valt att implementera två betalsätt i det nya systemet. Kortbetalning via Svea Pay och faktura via Klarna. I denna första release är det bara kortbetalning som är implementerat. Till er som skall anmäla till någon av de första tävlingarna ber vi er få till det så att ni kan betala med kort, men om det av någon anledning skulle vara helt omöjligt för er så får ni kontakta SAgiKs support i god tid innan sista anmälningsdag så får vi lösa det.

Jag vet att många av er är otroligt nyfikna på det nya systemet, men jag vill ändå ber er att inte kasta er över det. Vi har ännu inte testat prestandan i produktionsmiljön och får vi tusentals samtidiga användare kan det bli ansträngt. Denna release är först och främst till för de tävlande som skall tävla i Torsby (3 januari klass 1 och 2), Kungsör (9 januari inofficiell), Fagersta (16-17 januari klass 1), Linköping (23 januari klass 1) och Knivsta (30-31 januari klass 3 samt öppen).

Om ni inte har tänkt att tävla någon av dessa tävlingar ber vi er gärna vänta någon vecka innan ni registrerar ert konto. Vi hade gärna kommit längre i utvecklingen, men det har helt enkelt inte varit möjligt att få fram ett system fortare utan att tulla på kvaliteten. Det är som tidigare nämnts mycket kvar innan systemet är komplett och innehåller alla de delar man kan kräva av ett nytt system, men det kommer att släppas nya releaser löpande med ny välbehövlig funktionalitet, ha tålamod. Konstruktiv kritik och förslag på förbättringar tas emot med glädje och skickas in till SAgiKs frivillig support som sammanställer, sållar, prioriterar och skickar det vidare till Evry.

Till SAgiK Tävling kommer vi bygga en online-hjälp. Det är dock inte vettigt att bygga upp denna förrän en modul är helt färdigbyggd, så än så länge är hjälpen ganska torftig. Det kommer i första skedet att finnas en sida för FAQ som kan vara vettig att läsa igenom. Dels för att det nya programmet är lite annorlunda uppbyggt än det gamla och dels för att vi kommer lista en del brister som ännu inte är åtgärdade. Onlinehjälpen kommer att nås från SAgiK Tävling. I skrivande stund har SAgiK inte givits möjlighet att importera någon data från det gamla systemet så all information om förare och hundar måste läggas upp manuellt.

SM-kvallistan för SM 2016 kommer inte att implementeras i det nya systemet.*

Mvh Jonas Erlandson, Evry

Projektledare för SAgiK Tävling

* SM-kvallistan för agility-SM 2016 kommer att underhållas av SAgiK och kommer publiceras SAgiKs hemsida med jämna mellanrum.

Föregående nyhet

SAgiK Tävling är öppnat

Nästa nyhet

SM deadlines

Våra huvudsponsorer