Nyhetsbrev juli

Fotograf: Emelie Johansson

Nu är det semestertider för många av oss och för agilityfolk innebär det förstås att vi reser land och rike runt för att tävla, gå kurser eller delta på läger med våra hundar.
Besöksnäringens Forsknings och Utvecklingsfond (BFUF) håller i samarbete med Lunds Universitet på med ett forskningsprojekt* om att resa med hund i Sverige. Om du har tid och lust kan du fylla i deras enkät:
Länk till enkäten

Förhoppningsvis kan detta projekt leda till att det blir lättare att resa med hund i framtiden!

Nu är det också klart att 2025-års landslag kommer att utses 5-6 april på Torvalla Arena i Västra Torup samt 3-4 maj på Stockholms Hundsportcentrum i Upplands Väsby. Resultaten från båda helgerna kommer att räknas samman när landslaget ska utses.
Styrelsen beslutade på vårt senaste möte att göra en förändring i kvalreglerna för LLU så att de som kvalat till landslaget är direktkvalade till nästkommande års uttag. Medlemmarna i 2024-års landslag är alltså direktkvalade till att delta på 2025-års uttag. För de som inte kom med i landslaget i år gäller samma kvalregler som till årets LLU: Länk till kval-reglerna

Tyvärr avslog Svenska Kennelklubbens Centralstyrelse (CS) vår överklagan om dispens från punkten i de domaretiska reglerna som förhindrar domare att döma hund som han/hon under de senaste sex månaderna ägt, tränat, vårdat eller fört vid prov, tävling, beskrivning eller utställning. Men vår ordförande Frida har tackat ja till att närvara vid ett av Centralstyrelsens kommande möten och tala för vår sak så än är kanske inte hoppet ute!

En rolig nyhet är att vi på riktigt börjat jobba med att ta fram ett nytt tävlingssystem och vi behöver er hjälp! Fyll i enkäten med vad du gillar och inte gillar med dagens agida så tar vi med oss det i arbetet framåt. Enkäten är öppen hela sommaren. https://forms.gle/cC9uDBfcP61pLHvk8

Om du vill läsa protokollet från junis styrelsemöte i sin helhet hittar du det här:
https://agilityklubben.se/wp-content/uploads/2024/06/protokoll_styrelsem%C3%B6te4_2024-06-17-1.pdf

Och slutligen – det kan bli just din klubb, din aktivitetsgrupp eller ditt avtalsanslutna företag som blir vår tekniska arrangör för SM 2026!
Här hittar du ansökan:
https://docs.google.com/forms/d/1CBLzVQMt3PVS8WAtvfD15u0ZSoJp1rblUfqTTjKO8sg/edit

 

*Här kan du läsa mer om forskningsprojektet:
https://bfuf.se/projekt/att-resa-med-hund-hundturism-med-fokus-pa-livskvalitet-och-destinationsresiliens/

Nästa nyhet

Nyhetsbrev juni

Våra huvudsponsorer