Hej vinterland! NYHETSBREV DECEMBER

Här kommer årets sista nyhetsbrev med en sammanfattning av några punkter från styrelsens senaste möten. Protokollen i sin helhet hittar du som vanligt på hemsidan: https://agilityklubben.se/om-klubben/protokoll/

Styrelsen beslutade att nominera Kjell Petterson att ersätta Åsa Wrede i SKK:s Prov och Tävlingskommitté (PTK). Vi riktar ett stort tack till Åsa Wrede för alla år hon varit med i PTK!

Regler för Landslagsuttaget 2024 är klara och finns som bilaga till protokollet. Du hittar samlad information om LLU de olika åren på vår hemsidan: https://agilityklubben.se/landslaget-2024/

LLU 2025 kommer att ske under två olika helger. Vi fastställde datum för den sista uttagshelgen. Datum för den första helgen fastställs inom kort.

Enkäten “Avståndsregler för att arrangera tävling – hur ska det se ut?” är nu stängd. Vi har fått in 225 svar och många kloka tankar. Detta material fortsätter vi nu arbeta med.

Vi behandlade en fråga angående byte av hund i lag under pågående kvalperiod och förtydligade texten med ”tillhörande SM”. Texten lyder nu i sin helhet:
-“Hund som lämnar laguppställning i lag A får komma tillbaka när som helst så länge den inte startat i lag B. Har den startat i lag B får den inte starta i lag A under innevarande SM-år och tillhörande SM. 

Punkterna längst ner i alla PM ska uppdateras. Och vi lägger till en länk till regler för agilitytävlingar.
Följande ska stå med i alla PM:

“1.10 FÖRARENS SKYLDIGHETER. Föraren är skyldig att väl känna till och följa de regler och anvisningar som utfärdas för agilitytävlingar samt de ytterligare anvisningar som meddelas.” Länk till “REGLER FÖR AGILITYTÄVLINGAR” https://agilityklubben.se/regler/

Styrelsen beslutade att godkänna SBK Halmstads och Halmstads HU ansökan om att arrangera SM den 11-13 juli 2025. Både för individuellt och för lag. Platsen är: Skedalaheds idrottspark

Regelrevideringen för våra agilityregler 2027 är igång – läs all samlad information på hemsidan: https://agilityklubben.se/regler/regelrevidering/ remissomgång 1 är öppen till och med 1 mars 2024. 

Frågan om Senior-VM är fortfarande aktuell, det kommer en separat post med intresseanmälan inom kort. Håll ögonen öppna för det om du är intresserad av Senior-VM.

Styrelsen beslutade om fördelningen av styrelsearvodet som finns med i budgeten. 

Spara datumet! Årsmöte 2024: Digitalt Årsmöte 20 mars kl.19:00

Till sist skickar vi med en julutmaning som en av våra domare i styrelsen gjort till er! Amanda Sjölander har gjort årets julutmaning. Tagga gärna  #christmaschallengebyamanda när du delar filmer av utmaningen i sociala medier!

God Jul och Gott Nytt År från hela er styrelse i Svenska Agilityklubben! 

 

Föregående nyhet

INTRESSEKOLL - Senior-VM

Våra huvudsponsorer