Svenska Mästerskapen 2020

Våren är här och det betyder att vi närmar oss slutet på kvalperioden för SM 2019, och innan vi vet ordet av går Agility-SM 2019 i Klippan av stapeln. Men innan dess – låt oss ta en titt på SM 2020 och dess kvalregler!

Föregående års regler gällande antal SM-pinnar för kval kvarstår, både individuellt och i lag. Den stora förändringen under kommande kvalperiod är att vi släpper på reglerna kring byten i lag, detta hoppas vi skapar en bra miljö för lagekipage.

Detta innebär att laget själva bestämmer vilka hundar som ska tävla på vilken tävling. Vill man byta ut någon hund så gör man det själv i Agilitydata, till respektive tävling. Det är lagnamnet som samlar SM-pinnar, och lagmedlemmarna själva bestämmer vilka hundar som kommer att tävla också på SM. En hund kan inte vara med i flera lag samtidigt, men möjligheten finns, att byta från ett lag till ett annat.

Den anmälda laguppställningen gäller för respektive tävling, men du har dock möjlighet att byta hundar fram till sista anmälningsdag. Efter sista anmälningsdag sker endast byte av skadad hund mot veterinärintyg.

TEKNISK ARRANGÖR SÖKES FÖR AGILITY-SM 2020

Är din klubb sugen på att arrangera ett blågult mästerskap och en härlig agilityfest? Här hittar du ansökan och den enklare checklistan för att få en inblick i vilka uppgifter som kan behövas göras. Kontakta tavling@sagik.se som svarar på alla frågor ni kan tänka er ha om SM.

Bra att veta:

Den tekniska arrangören är garanterad en vinst eftersom SAgiK står för kostnader som:

  • Veterinär, cirka 45 000 kronor (jordbruksverkets kostnader, resa, kost och logi)
  • Domare, cirka 40 000 kronor (arvode, resa, kost och logi)
  • Gåvor och priser för cirka 20 000 kronor

SM har de senaste åren gett den tekniska arrangören en vinst på ungefär 100 000 kronor.

Våra huvudsponsorer