Protokoll 1 och 2

Det har hänt massor sedan Agilityklubbens årsmöte, så mycket att vi inte riktigt hunnit med att uppdatera er på allt. Så här kommer ett nyhetsbrev fullspäckat med allt kul som hänt!

Protokollen i sin helhet hittar ni som vanligt på vår protokoll-sida, för att komma till den kan ni klicka här .

 

 

 

Agilityklubben har en ny styrelse

Årsmötet är avslutat och det innebär att klubben har en ny styrelse. Så här ser styrelsen för 2021/2022 ut:

Ordförande: Thomas Juréhn

Vice Ordförande: Kristin Tuomisto

Sekreterare: Linn Magnusson

Ledamöter:

Maria Beck

Martina Wolgast

Jens Berglund

Oliver Rasmusson

Suppleanter:

Jeanette Johansson

Amanda Sjölander

Maria Fondelius

Cecilia Svensson

Detta innebär att Katarina Skönvall och Josefin Mälman avslutat sina uppdrag i Agilityklubbens styrelse. Styrelsen vill skicka ett gigantiskt tack för era insatser i klubben.

Både Katarina och Josefin har haft mycket aktiva roller och lagt ofantligt många ideella timmar för att driva klubben framåt. Katarina har främst drivit landslagskommittén och alla uppgifter som kommer med den. Josefin har drivit tävlingskommittén och därmed varit den i styrelsen med ansvar över SM. Det kommer verkligen vara tomt i styrelsen efter er och vi vill återigen tacka för era år av engagemang.

Nalle Jansson lägger pipan på hyllan

I maj meddelade Nalle Jansson att han ville avsäga sig sin domarauktorisation. Styrelsen vill rikta ett stort tack för de 21 år som Nalle tjänstgjort som domare. Det är eldsjälar som Nalle som driver agilitysporten framåt. Tack för en fin insatts.

Sverige vill arrangera VM

Nu är beslutat! Sverige kommer skicka in en ansökan om att få arrangera Agility World Championship 2025. Om vi blir utvalda som arrangör kommer agilityfesten att ske i Kalmar på den alldeles nybyggda arenan ”Kalmar Sportcentrum”

Tävlingarna är igång

Detta har troligtvis inte undgått någon men vi vill passa på att säga det igen VI FÅR TÄVLA IGEN! Visst är det underbart, och som vi längtat! Tänk på att hur fantastiskt detta än är så måste vi fortsätta följa alla rekommendationer och restriktioner som finns. Gör vi det kan vi förhoppningsvis slippa ytterligare långa tävlingsuppehåll.

Våra nya agilityregler

Förslaget på nya agilityregler har nu godkänts av SKK:s prov och tävlingskommittén. Detta är mycket goda nyheter! Nästa instans att godkänna är SKK:s centralstyrelse (CS). Detta innebär att vi är väldigt nära att ha slutgiltigt godkända regler vilket är fantastiskt!

Domarkonferens

Nya regler innebär att våra domare behöver uppdatera sitt regelminne, en bra plats att göra det på är domarkonferensen. Styrelsen har beslutat att domarkonferensen 2021 kommer ske digitalt den 21 november. Mer information om detta kommer. Dagen för domarkonferensen kommer vara en tävlingsfri dag.

Domarutbildning

Styrelsen och funktionärskommittén får då och då frågor om när nästa domarutbildning kommer ske. Funktionärskommittén håller för tillfället på med en uppdatering av utbildningsplanen och kommitténs mål är att genomföra en utbildning enligt den nya planen under 2022.

Blir det något Nordiskt Mästerskap?

Tyvärr har vi inte svaret på detta. Det vi vet är att NKK (Norska kennel klubben) kommer ta ett beslut i slutet av juni om NAC (Nordic Agility Championship) kommer bli av. Om det blir av kommer det att skjutas framåt i tiden, så tidigare datum i augusti är inte längre giltigt. Så fort vi vet vad det officiella beslutet blir så kommer vi att meddela er.

 

Agilityn är verkligen igång i Sverige, vi ser hur det både tränas och tävlas över hela landet och det finns inte mycket som gör Agilityklubbens styrelse gladare!

Vi önskar er många härliga tränings och tävlingsstunder framöver.

// Styrelsen

 

Våra huvudsponsorer