Ansök om SM

GEOGRAFISKA ZONER FÖR PLACERING
AV SVENSKA MÄSTERSKAPEN I AGILITY

Fastställda av styrelsen för Svenska Agilityklubben 2021-04-14

Agilityklubben arbetar för att agilityn ska nå alla hörn och kanter i vårt avlånga land och hoppas därför få visa upp den folkfest ett mästerskap i vår sport kan vara på många platser runt om i Sverige och på så sätt locka fler att upptäcka agility. Därför har vi tagit fram en ny arbetsmetod för att skapa mångfald av platser att visa högsta nivån i hela Sverige. Landet kommer att delas upp i fyra geografiska zoner med utgångspunkt från våra landskap.

Upplägget är att det finns en inledande period där ansökan är öppen för arrangörer i förutbestämd zon att söka. Om det inte finns lämplig ansökan från den geografiska zonen som är på tur det året öppnar vi upp för hela landet att söka efter ett visst datum. Om det skulle bli arrangör från annan zon än den prioriterade återgår vi till nästa på listan kommande år och följer turordningen. Vi kommer att applicera ordningen norr, öst, söder och väst.

För SM 2024 var det Zon Söder som hade förtur på att söka SM. Vi fick ingen sökande därifrån och fick öppna upp för hela landet att söka.

SM 2025 är i Zon väst.

Ansökningsperiod 1 för tekniska arrangörer till 2026 redan nu.

Detta gäller Zon Norr: Norrbotten, Västerbotten, Jämtland, Västernorrland och Gävleborg.
Vi behöver ha in ansökan senast 1 december 2023 och vi behöver ha med önskat datum för fastställande på styrelsemöte i december 2023 så att vi kan börja boka domare så fort som möjligt.
Ansökningsformuläret för SM 2026 hittar du här: https://forms.gle/z3Yug7f72yPMvcHSA