Protokoll nummer 9

Den 18 november hade styrelsen ett kvällsmöte via Zoom. Under ca 2 timmar diskuterades en rad ämnen och en del beslut fattades. Du kan läsa protokollet i sin helhet här.

Nedan kommer ett sammandra kring de större frågorna som diskuterades.

Nya riktlinjer från SKK

SKK har beslutat att all verksamhet inom SKK-organisationen som samlar fler än åtta personer ställs in från den 24 november till den 31 december 2020. I antalet åtta personer ska även funktionärer räknas in. Hela nyheten kring detta beslut kan ni läsa på följande länk.

Med detta som bakgrund beslutade Agilityklubben att det inte är tillåtet att arrangera officiella agilitytävlingar till och med den 31 december 2020. Styrelsen vill också uppmana alla att även ställa in inofficiella agilitytävlingar.

Ramlöst däck

I protokoll nummer 8 uppmärksammade styrelsen agilitysverige på regeln att ett ramlöst däcks sidostolpar inte får nå högre än däckets övre kant. Det har visat sig att detta var en regel som få känt till och många arrangörer äger idag ett däck som i storleksklasserna x-small och small inte uppfyller denna regel. Till mötet fick styrelsen en skrivelse som påvisade denna problematik samt gav förslag på att en dispens bör ges för dessa däck under 2021.

Mötet beslutade att införa följande dispens:

I storleksklasserna x-small och small tillåts det under 2021 att sidostolparna på ramlöst däck nå högre än däckets övre kant.

Framtidsvisioner

Även om vi befinner oss i ovissa tider där vi måste förhålla oss till strikta restriktioner så finns fantastiska framtidsvisioner i Agilitysverige. Agilityklubben har blivit kontaktade av två olika arrangörer som är intresserade av att arrangera ett Agility VM i Sverige! Styrelsen tycker detta låter fantastiskt och kommer prata vidare med de intresserade arrangörerna och SKK. Tänk om vi kan få uppleva ännu ett magiskt VM på hemmaplan, en ljus tanke att hänga upp sig på i dessa tider!

 

Värna om varandra, håll avstånd och håll ut!

Hälsningar

Agilityklubbens styrelse.

Föregående nyhet

Protokoll nummer 10

Våra huvudsponsorer