Möte 4 2021

De allra flesta av oss har nu avslutat våra semestrar och även om pandemin fortsatt håller sitt grepp om oss har många av oss kunnat njuta av en sommar med agilitytävlingar. Vi vill rikta ett stort tack till alla som genomfört säkra tävlingar så att vi agilityaktiva kunnat stilla vår abstinens.

Vi vill också rikta ett STORT tack till våra fantastiska SM-arrangörer. Ni lyckades, trots många hinder på vägen, arrangera fantastiska mästerskap som uppfyllt allt vi kunnat tänka och lite till. Genomförda mästerskap innebär också att vi har ett helt gäng med nyblivna medaljörer. Stort grattis till alla er som fick åka hem med en guld, silver eller brons-peng runt halsen.

Styrelsens semester är också över och 16 augusti hölls det första styrelsemötet efter sommaren. Protokollet från mötet hittar ni här, och nedan följer en kortare sammanfattning.

På mötet godkändes den nya utbildningsplanen för tävlingsledare. Denna utbildningsplan innebär bla att examinationen för våra kommande tävlingsledare kommer förändras. Utbildningsplanen är godkänd men är inte riktigt redo att börja användas. Så fort den sjösättas för praktisk användning kommer vi att annonsera mycket tydligt så att ingen missar. Tills dess gäller den tidigare utbildningsplanen.

Landslagsuttagningen (9–10 oktober) närmar sig och nu är det bestämt att Jocke Tangfelt och Alexander Beitl kommer vara bankonstruktörerna för tävlingen. Dömande domare på plats kommer vara Nils Lindqvist.

Lite längre bort i tiden ligger SM 2022 men förberedelserna för denna tävling är i full gång. På mötet beslutades vilka domare som ska tillfrågas. I vanlig ordning avslöjas inte vilka det är förrän vi fått ett ja från de tillfrågade. Det vi kan avslöja är att det är både svenska och utländska domare som är tillfrågade och både kvinnor och män.

På tal om 2022 så är nu de nya reglerna för agilitytävlingar som kommer vara giltiga just från 2022 godkända av SKK. Reglerna kommer inom kort att publiceras på vår hemsida.

Styrelsen har gett vår programeringsleverantör av AGIDA i uppdrag att uppdatera sidan med ett certifikat som gör den till en säker sida. Detta kommer utföras inom kort.

I dagsläget har Agilityklubben tillåtelse att sluta avtal med privata aktörer till och med 2021-12-31. Att teckna ett avtal med Svenska Agilityklubben innebär att man har tillåtelse att arrangera officiella agilitytävlingar. Mötet beslutade att tillfråga SKK om Agilityklubben kan få lov att teckna dessa avtal till och med 2024-12-31. Tills dessa att vi mottagit ett svar från SKK är det tillåtet för de privata aktörerna att ansöka om tävlingar efter årets slut. Dessa kan dock inte bli godkända förrän vi fått ett svar från SKK.

Nästa styrelsemöte kommer ske 13 september. Fram till dess önskar vi er alla en riktigt skön sensommar.

 

Föregående nyhet

Vi får VM 2025!

Våra huvudsponsorer