Svenska Mästerskapen 2020

Våren är här och det betyder att vi närmar oss slutet på kvalperioden för SM 2019, och innan vi vet ordet av går Agility-SM 2019 i Klippan av stapeln. Men innan dess – låt oss ta en titt på SM 2020 och dess kvalregler!

 

Föregående års regler gällande antal SM-pinnar för kval kvarstår, både individuellt och i lag. Den stora förändringen under kommande kvalperiod är att vi släpper på reglerna kring byten i lag. Detta hoppas vi skapar en bra miljö för lagekipage då ingen behöver känna sig tvungen över att stå över en tävling på bekostnad av lagets chanser att plocka SM-pinnar. Vi tycker inte heller att det ska straffa sig att ha en skadad eller dräktig hund.

I praktiken innebär det att laget får ha ersättare eller “vikarie” om en hund i laget till exempel blir skadad eller dräktig. När eller om ordinarie hund blir frisk eller karenstiden är över så kan den hunden alltså komma tillbaka till laget och fortsätta tävla som vanligt. Den lagsammansättning som står i Agida utgör laget, oavsett om laget består av endast ordinarie eller om det finns en vikarie inne. Ett hund kan inte vara med i flera olika lag samtidigt, men ett ekipage kan alltså byta lag under kvalperioden.

 

TEKNISK ARRANGÖR SÖKES FÖR AGILITY-SM 2020

Är din klubb sugen på att arrangera ett blågult mästerskap och en härlig agilityfest? Här hittar du ansökan och den enklare checklistan för att få en inblick i vilka uppgifter som kan behövas göras. Kontakta tavling@sagik.se som svarar på alla frågor ni kan tänka er ha om SM.

Bra att veta:

Den tekniska arrangören är garanterad en vinst eftersom SAgiK står för kostnader som:

  • Veterinär, cirka 45 000 kronor (jordbruksverkets kostnader, resa, kost och logi)
  • Domare, cirka 40 000 kronor (arvode, resa, kost och logi)
  • Gåvor och priser för cirka 20 000 kronor

SM har de senaste åren gett den tekniska arrangören en vinst på ungefär 100 000 kronor.

Våra huvudsponsorer