Information inför LLU 2022

Det är väldigt kul att intresset varit så stort för LLU i år men som ni märkt så har det gjort att vi kommer få långa dagar. Vi får många mail om att tävlingen hellre bör köras i block när dagarna blir så långa. Vi har suttit många timmar och försökt allt vi kan för att få ihop ett så bra tidschema som möjligt utifrån de förutsättningar vi har med domare, funktionärer och tävlanden. Block hade tyvärr inneburit ännu längre dagar med tävlingsslut närmre 24.00.Det enda alternativ för att få kortare dagar är att dra ner antal lopp vilket vi inte ser som rätt lösning heller.

Vi har även fått synpunkter på hur klasserna ligger och det är tyvärr omöjligt att möta allas olika preferenser. Vi har gjort vårt allra bästa för att få till ett sånt bra schema som möjligt. När vi lagt upp ordningen på klasserna har vi tänkt att ingen ska behöva starta sent ena dagen och sedan tidigt dagen efter. Vi har vridit och vänt och det förslaget vi har just nu är det bästa utifrån de förutsättningar som finns.

Självklart skapar detta många tankar för hur uttaget ska genomföras framåt och något som den nya landslagskommitten redan börjat fundera på.

Vi hoppas att ni som ska tävla, trots de långa dagarna, kan hjälpa oss att göra det till en sån bra tävling som möjligt ändå och att det blir en rolig helg för alla.

/ Landslagskommitten

Våra huvudsponsorer