Nyhetsbrev möte 5!

En sammanfattning från styrelsens senaste möte. Protokollet i sin helhet läser ni som vanligt här: http://agilityklubben.se/om-klubben/protokoll/

Något vi jobbar hårt med är domarutbildningen. Datum är fastställda och inbjudan är utsänd. 1 oktober stänger ansökan för denna omgång.

Nästa stora fråga var de nya FCI-storlekarna som införs 2023, vi jobbar på en komplettering till vårt nuvarande mätintyg.

Domare till SM 2023 –  Styrelsen beslutade att tillfråga fyra personer, två svenska och två utländska domare. Redan nu har Vendula Hausnerová och Jesus Fernandez Crespo tackat ja på förfrågan att döma SM 2023.

Styrelsen beslutade att för Årets Agilityhund (ÅAH) gäller att man räknar poäng i varje storlek för sig utifrån vilken storlek man tävlat i iom de nya reglerna (där XS- och L-hundar fri rörlighet upp och ner ur S och XL) som börjar gälla från årskiftet. Detta börjar gälla från och med att tävlingsår 2023/2024 startar 15 maj 2023.

Agria cup på Stockholms Hundmässa – det blir tävlingar där det kommer bli möjligt att visa upp sporten för en stor publik. Det är även en del i sponsoravtalet som vi har med Agria.
Teknisk arrangör blir SBK Stockholmsavdelningen.

De svenska ekipagen har gjort fantastiska lopp på VM och vi har fått se agility i yttersta världsklass. Medalj blev det i small individuellt hoppklass – där Enya Habel och Party blev 3a.
Stort grattis till er!

Styrelsen har sammanställt tävlingsstatistik för de första 8 månaderna av 2019 och 2022.
Endast klass 1,2,3 och lag. Det är siffror på antal unika förare och hundar, hur många tävlingsstarter, hur många tävlingsdagar och lite till. Intressant läsning helt enkelt! Jämförelse av statistik 2019 och 2022 

Nästa nyhet

Nyhetsbrev möte 4!

Våra huvudsponsorer