Världens bästa VM!

Nu har Sverige och Svenska Agilityklubben genomfört sitt första världsmästerskap i agility!

Vi vill börja med att tacka Paul Pettersson och Nalle Jansson som var de första som lobbade för att vi skulle få äran att arrangera världsmästerskapet.

Stort tack till alla 418 tävlande och landslagsledare från 40 olika länder som gav oss en oförglömlig tävling. Vi kommer alltid att minnas det fantastiska stöd som vi har fått från Kristianstad kommun och alla på Kristianstad Arena.

Tack alla som var där, hejade på och peppade och stort tack till alla våra sponsorer.

Ett jättetack till den nio personer starka VM-grupp som planerat och genomfört detta VM. Gruppen startade för två år sedan och bestod till viss del av medlemmar i den förra styrelsen och som lade grunden av hela upplägget. Gruppen som till slut genomförde VM var Ida Qvarnström, Mia Lundholm, Ulrika Pettersson, Joakim Persson, Håkan Ericson, Eva Persson, Charlotte Edberg, Ewa Lundin och Thomas Juréhn.

Till sist men inte minst ska vi tacka de 150 funktionärerna och 20 volontärerna som gjorde en strålande insats under hela evenemanget.

Det enda sorgliga under våra tävlingsdagar var Leela som försvann. En tävlingshund från Colombia som sprang bort från sina ägare under onsdagen. Hon är funnen men ej infångad när detta skrivs. Svenska Agilityklubben leder arbetet med att få Leela tillbaka, vi avslutar när hon är tillbaka hos sina ägare.


Thomas Juréhn

Ordförande Svenska Agilityklubben & projektledare VM

Föregående nyhet

Flytt av tävlingssystemet

Våra huvudsponsorer