Protokoll nr 6

En sommar fylld med semestrar som har sett lite annorlunda är till ända och vardagen har för de flesta börjat återgå till det normala onormala. Vi gladdes över den entusiasm som tävlingen SM för alla 2020 erhöll och fick oss att känna lite mästerskapskänsla i hettan! Styrelsen har fortsatt sitt arbete över sommaren och den 22 augusti hade styrelsen sitt första heldagsmöte på distans då många viktiga och stora beslut behövdes tas. Nedan kommer en sammanfattning av de större besluten som togs. (Protokollet från mötet hittar du här.)

 

SM 2021

Likt många andra mästerskap, både inom hundvärlden och övriga idrottsvärlden, blev SM 2020 inställt. De anlitade arrangörerna av SM 2020 var Malmö Agility-SAgiK och Ystads Brukshundsklubb. Styrelsen har likt många andra organisationer beslutat att SM 2021 ska arrangeras av samma arrangör som var tilltänkt till SM 2020. Vi ser fram emot att hälsa agility-Sverige välkomna till Ystad den 2-4 juli 2021 och den agilityfest som kommer att bli!

 

Privata aktörer

Mötet beslutade att de som är utbildade tävlingsledare, och ägare eller firmatecknare av ett företag, får lov att ingå avtal med Svenska Agilityklubben. Efter signerat avtal har företaget rätt att anordna officiella agilitytävlingar. De avtal som tecknas kommer gälla till och med 2021-12-31.

 

Är du utbildad tävlingsledare, och ägare eller firmatecknare av ett företag, och önskar ingå avtal med Agilityklubben? Skriv ett mail till kansli@sagik.se så kommer du att få mer information om hur avtalet ser ut och hur signeringen går till.

 

Säkra hinder – Ett gemensamt ansvar

Efter en skrivelse till styrelsen togs beslutet att enbart slalom men solida stödben rekommenderas vid tävling. Sidan ”Säkra hinder – ett gemensamt ansvar” har uppdaterats med denna information. Du hittar sidan här.

 

Officiella tävlingar

Officiella tävlingar kommer åter att bli tillåtna.

Mötet beslutade följande:

Styrelsen kommer att ta fram restriktioner/regler som ska gälla vid officiella agilitytävlingar. En (1) vecka efter att restriktioner publicerats på hemsidan är det tillåtet att arrangera officiella agilitytävlingar. Restriktionerna ska publiceras senast den 1 september.

 

Mötet förde en lång diskussion om vilka regler/restriktioner som ska gälla när officiella agilitytävlingar får lov att arrangeras igen. En del regler/restriktioner kräver längre diskussion samt rådfrågning hos SKK och därför kunde inte alla beslut fattas under mötet, bland annat hur bortlottning ska ske. En del regler/restriktioner kunde mötet dock besluta om. Dessa går att läsa nedan.

Mötet beslutade att SM-pinnar får lov att delas ut även om bortlottning har skett. Mötet önskar dock att arrangörer försöker så långt det går att göra ett tävlingsupplägg där bortlottning inte behövs. Detta gäller tillsvidare.

Mötet beslutade att arrangören måste betala tillbaka hela anmälningsavgiften till den förare som stryker sig p.g.a. att hen är sjuk. Detta gäller tillsvidare.

Mötet beslutade att slopa 20-mils regeln. Detta gäller tillsvidare.

Idag gäller följande: Samma antal lopp i hopp- alternativt agilityklass ska erbjudas för samtliga storleksklasser inom en 6-veckorsperiod.

Mötet beslutade att 6-veckorsperioden byts ut mot att samma antal lopp i hopp- alternativt agilityklass ska erbjudas för samtliga storlekar innan 17 maj 2021 (SM-kvalperioden).

Mötet beslutade att tillsvidare slopa den administrativa avgiften på 50kr/struken/flyttad klass.

Våra huvudsponsorer