Styrelsen jobbar på!

Coronaviruset påverkar hela vårt samhälle och självklart också vår agilitysport. Flera tävlingar i mars och april har ställts in. Svenska Agilityklubben följer de riktlinjer som ges av Svenska Kennelklubben som ger arrangörer rätt att ställa in tävlingar med hänvisning till force majeure. Oron är stor och frågorna är många.

Frågor handlar bland annat om återbetalningar, kvalperiod till SM, om SM ska genomföras i juni, kommer landslagsuttagningen kunna genomföras i början av maj och vad händer med andra stora och små tävlingar? Vi följer utvecklingen noga som säkert många av er också gör. Svenska Agilityklubbens styrelse kommer att arbeta fram en plan för de arrangemang vi ansvarar för som landslagsuttagning och SM. Efter ett extra styrelsemöte, måndag den 23 mars, kommer mer information omkring aktuella frågor och de beslut vi tagit för agilitysportens bästa.

Alla arrangörer kan få stöd från Folkhälsomyndigheten på denna länk: https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/information-till-arrangorer-av-evenemang

Vi behöver hjälpas åt för att minska smittan och vi behöver hjälpas åt för att kunna utöva vår härliga sport! Ta hand om er och era hundar!

Nästa nyhet

Årsmötet ställs in

Våra huvudsponsorer